Завжди з турботою. Завжди поряд.
ua ru

6 видів головного болю

26.12.2022

Чи помічали ви як болить голова? Скроні, потилиця, біля очей – локалізація болю має значення! Навчіться розрізняти головний біль, щоб швидко виявити його причину та звернутися до потрібного лікаря.

Чому виникає головний біль?

Загалом, будь-який головний біль – це подразнення рецепторів в оболонках головного мозку або ж подразнення його судин.

До головного болю відносять біль у таких ділянках організму:

  • будь-яка область голови;
  • шкіра голови;
  • верхня частина шиї;
  • обличчя.

Біль номер 1: вся голова

Коли біль поширюється по всій голові, це свідчить про нервове перевантаження. Часто такий біль виникає на тлі стресу. Біль відчувається як стискання, напруження голови. Якщо періодично виникають такі відчуття, зверніться до невролога.

Біль номер 2: потилиця

Біль у потилиці – явний симптом гіпертонії. Зверніть увагу. якщо до болю додаються мушки перед очима, нудота, шум у вухах. Виміряйте артеріальний тиск, та зверніться до кардіолога.

Біль номер 3: скроні

“Простріли” у скронях та біль, що пульсує, говорять про шийний остеохондроз. Такий біль є наслідком затискання нервових закінчень. Але також біль у скронях може з'явитися на тлі перевтоми та проблем із очима. Тому варто звернутися до невролога, ортопеда, офтальмолога.

Біль номер 4: тім’яна область

Біль локалізується на верхівці голови. Він зустрічається при ГРВІ, інфекціях, онкологічних та неврологічних патологіях. Зверніться до невролога, якщо біль з'являється надто часто.

Біль номер 5: лоб

Біль у лобі частіше говорить про мігрень. Це захворювання, під час якого голова може боліти годинами та днями. Обов'язково розкажіть сімейному лікарю про свої симптоми. 

Біль номер 6: голова з правого або лівого боку

Біль, що поширений на один бік голови, може свідчити про розвиток інсульту. Перевірте мову і координацію рухів. Якщо виникають труднощі, негайно викликайте швидку допомогу.

Куди звернутися якщо болить голова?

Якщо головний біль виникає часто, запишіться на прийом до терапевта або сімейного лікаря у медичному центрі Здорова Родина+. Вам призначать обстеження та направлять до потрібного спеціаліста – невролога, ендокринолога, ортопеда

Ми лікуємо головний біль різного походження. Не залишайте його без уваги, адже це може бути небезпечно!

Всі новини