Завжди з турботою. Завжди поряд.
ua ru

Якщо болить горло: закон першої чашки

26.01.2023

Як самостійно визначити наскільки хворе ваше горло? Скористайтесь ЛОР-Законом першої чашки.

Цікаво? Тоді читайте статтю!

Закон першої чашки

Отже, якщо ви прокинулись вранці і відчули, що у вас болить горло - дере, шкрябає, навіть є невеликий кашель, не лякайтесь. Зробіть чашку улюбленого напою – каву, чай, склянку теплого молока і випийте її.  У більшості випадків перша чашка рідини знімає біль та першіння.

Але якшо неприємні відчуття залишились, неодмінно зверніться до лікаря!

Можливі причини болю в горлі

Згадайте: можливо напередодні ви вдяглися “не по погоді”, бігли та хапали холодне повітря, може змерзли або вимочили ноги. Все це може призвести до звичайної застуди або ГРВІ. 

Інфекція дихальних шляхів – причина болю в горлі номер один. Віруси та бактерії можуть викликати фарингіти, бронхіти, ангіни, гайморити.

До інших поширених причин болю в горлі відносять:

  • потрапляння стороннього тіла або осідання шкідливого пилу у носоглотці (наприклад, цементу, хімічних речовин на виробництві);
  • алергічні реакції;
  • занадто гучні крики та співи в караоке можуть перенапружити голосові зв’язки та викликати запалення.

Крім того, якщо біль у горлі постійний, не проходить після прийому ліків, триває більше 2 тижнів, це може свідчити про онкологічні захворювання та патології щитоподібної залози.

Що робити?

Звично ж, зверніться до сімейного лікаря для огляду та призначення лікування. Ви також можете скористатися послугами ЛОРа або терапевта. Всі спеціалісти приймають у медичному центрі Здорова Родина+.

Чи потрібні аналізи?

Якщо лікар не зможе виявити причину вашого хворого горла одразу, він призначає додаткові обстеження. Також в процесі лікування вас можуть направити на загальний аналіз крові та бакпосів із горла. 

Всі аналізи можна здати у нашій лабораторії УкрЛаб.

Тож якщо Закон першої чашки не спрацював, чекаємо на ваш візит!

Всі новини