Завжди з турботою. Завжди поряд.
ua ru

Вітаємо з Днем Незалежності України!

24.08.2022

Дорогі співвітчизники! Вітаємо із 31 Днем Незалежної, Вільної та Прекрасної України! Сьогодні наша країна знову відстоює право на власне майбуття. І ми віримо, що вже наступного року в календарі державних свят буде не лише День Незалежності, але й День Перемоги.

Зі святом вас, любі Українці!

Для святкового настрою пропонуємо вам згадати неймовірні винаходи в галузі української медицини за роки незалежності.

  1. 2005 рік. Створено антибіотик Батумін вченими Інституту мікробіології й вірусології НАН України. Препарат діє на всі види стафілококу. Навіть ті, перед якими інші антибіотики безсилі. Аналогів Баутміну у світі немає.
  2. 2006 рік. Комп’ютерний фонендоскоп. Створено вченими-акустиками НАН України. Завдяки винаходу можна встановити точний діагноз і контролювати стан дихальної системи.
  3. 2009 рік. Розроблено персональний тренажер Тренар, який допомагає відновитися людям після інсульту. Апарат встановлено у клініках та санаторіях країни, і він у кілька разів дешевший, ніж закордонні аналоги.
  4. 2012 рік. Гідроскальпель. Це особливий рідинний струменевий скальпель, що дозволяє проводити операції на внутрішніх органах, і не травмувати судини. Його розроблено на базі Національного Авіаційного університету із застосуванням технологій, що використовуються в авіаційній промисловості.
  5. 2013 рік. Ультразвукова рукавчика TechnoEyes увійшла в трійку кращих винаходів світу цього року. Прилад допомагає орієнтуватися в просторі людям із вадами зору.
  6. 2013 рік. Створено унікальні фазаграф – прилад для виявлення вад серця, та мамограф, який дає чітке зображення тканин молочних залоз без застосування рентгенівського опромінення.
  7. 2015 рік. Ученими НАН України розроблено титановий ендопротез кульшового суглоба. Він дешевший, більш довговічний  за світові аналоги, та має високу біосумісність з організмом людини.
  8. 2015 рік. Вченими-волонтерами розроблено кровоспинний пристрій “Кровспас”. Практично за 3 хвилини він дозволяє зупинити кровотечу. Прилад є аналогом закордонного, але ціна його значно менша.

Наші досягнення доводять, що українці - незалежна та інтелектуальна нація. Ми завжди рухаємося вперед попри всі перешкоди! 

Всі новини