Завжди з турботою. Завжди поряд.
ua ru

Міжнародний день протиепідемічної готовності

27.12.2022

Карантин через COVID-19 продовжили до 30 квітня 2023 року. І хоча ми зараз воюємо з іншим ворогом, не варто забувати про інфекцію. Саме тому 27 грудня світ відзначає Міжнародний день протиепідемічної готовності.

На варті здоров'я планети

У 2020 році на тлі пандемії коронавірусу, ООН запропонувала 27 грудня відзначати Міжнародний день протиепідемічної готовності.

У XXI столітті людство досягло піка свого прогресу, здавалося, що практично всі складні хвороби можна підкорити. Проте природа нагадала нам, які ми уразливі перед звичайним вірусом!

Людство стикнулося із загрозою вимирання, але ми адаптувалися, згуртувалися та стали сильнішими. Загроза практично минула, з'явилися вакцини та колективний імунітет. Але не варто забувати, що пандемія можлива! 

День протиепідемічної готовності є нагадуванням про те, що ми завжди повинні бути готові до нових інфекційних викликів. Медицина повинна розвиватися і надалі. Це пріоритет не окремої країни, а всього світу в цілому. 

У цей день давайте згадаємо основні правила поведінки під час карантину:

  1. Носіть маску, перебуваючи у громадських місцях;
  2. Користуйтеся антисептиком;
  3. Дотримуйтесь відстані 1,5-2 м в чергах, транспорті тощо;
  4. У пік загострення епідемії намагайтесь лишатися вдома. Обробляйте одяг антисептиком, якщо ви все ж таки вийшли і повернулися додому.

Якщо ви вакциновані від COVID-19 – це чудово. Продовжуйте вакцинуватися за рекомендацією лікаря. Будьте здорові та захищені!

Всі новини