Завжди з турботою. Завжди поряд.
ua ru

Коли час здати аналіз на герпес?

10.04.2023

Герпес – один з найпоширеніших вірусів на планеті. Іноді він минає швидко та непомітно, іноді викликає тяжкі наслідки. А чи знаєте ви, що існує 8 різних типів герпесу, які викликають різні захворювання? Які саме, та як їх виявити розповідає інфекціоніст медичного центру Здорова Родина+.

Про герпес

Герпес – це інфекція, яка вражає шкіру, органи зору, статеві органи,  а у важких випадках проникає до нервової системи, провокуючи менінгіт та енцефаліт.

Герпес – тиха інфекція. Потрапивши в організм, вона залишається там на все життя і може проявити себе у будь-який момент. Насправді близько 90% населення заражені вірусом герпесу. Але хворіють далеко не всі.

Причини

Герпес чекає зручного моменту. Як тільки імунна система стає слабкою, вірус потрапляє в кров і активізується. Саме тоді виникають симптоми герпесу. 

Причинами активності вірусу стають різні фактори:

  • ураження іншими інфекціями, застуди;
  • сильний стрес;
  • довге перебування на сонці або переохолодження;
  • нестача сну;
  • дефіцит вітамінів тощо.

Види та симптоми герпесу

Всього відомо 8 різних типів вірусу герпесу. Вони передаються різними шляхами, викликають різні захворювання та мають різні прояви.

Діагностика та лікування герпесу

Герпес виліковний. Найчастіше коли мова заходить про герпес, мають на увазі вірусну інфекцію 1 та 2 типу. Вона досить швидко та легко лікується сучасними препаратами. 

Важливим кроком у лікуванні герпесу є його точна діагностика.

У медичному центрі Здорова Родина+ ви можете здати аналізи на найрозповсюдженіші види герпесу:

  • антитіла до ЦМВ-інфекції;
  • антитіла до вірусу Епштейна-Барр;
  • антитіла до герпесу 1 та 2 типів.

При цьому можна визначити чи маєте ви вже антитіла до вірусу (IgG) та чи хворієте ви на нього саме зараз (IgM).

Якщо ви маєте неприємні симптоми, описані вище, звертайтесь за допомогою до лікарів медичного центру Здорова Родина+. Аналізи на герпес у сучасній лабораторії УкрЛаб проходять швидко, легко та ефективно.

Бажаємо міцного здоров'я та стійкого імунітету!

Всі новини