Завжди з турботою. Завжди поряд.
ua ru

Підготовка до дослідження на дисбактеріоз

Для загальноклінічного аналізу калу і паразитологічних досліджень спеціальної підготовки не потрібно, достатньо ознайомитися з інструкцією описаної нижче:

  1. За 3-4 дні до дослідження необхідно скасувати прийом проносних препаратів, касторового і вазелінового масла, і припинити введення ректальних свічок.
  2. Кал, отриманий після клізми, так само після прийому барію (при рентгенівському обстеженні), для дослідження не придатний.
  3. Біоматеріал (кал) на кишковий дисбактеріоз збирається до початку лікування антибактеріальними і хіміотерапевтичними препаратами. Якщо це не можливо, то не раніше ніж через 12 часовпосле скасування препаратов.Для дослідження збирають тільки свежевиделенних кал.
  4. До збору аналізу помочіться в унітаз, далі шляхом природної дефекації в підкладне судно зберіть випорожнення (потрібно простежити, щоб не потрапила сеча). Підкладне судно попередньо обробляється будь-яким дезинфікуючим засобом, ретельно промивається проточною водою кілька разів і ополіскується окропом.
  5. При взятті матеріалу необхідно дотримуватися стерильності. Кал забирається в чистий одноразовий контейнер (з кришкою, що загвинчується-ложечкою) в кількості не більше 1/3 об'єму контейнера.
  6. Матеріал доставляється протягом 3 годин з моменту збору аналізу. Бажано протягом зазначеного часу матеріал зберігати в холоді.
  7. Не допускається заморожування калу, не допускається тривале зберігання (більше 5-6 годин), контейнер повинен бути щільно закритий.
 
Всі новини